Nyheter

Konstvandring Södra Bohuslän:

Fredagen 30/3 öppnar en ny utställning i vårt galleri!

BJÖRN WÅNGBLAD – måleri

Jag har varit produktiv under hösten 2017 och utvecklat min teknik vad gäller motiv och uttryck.
I min utställning visar jag ett antal rykande nya målningar som inte tidigare visats på utställning.
Blandteknik/mixed media kallas tekniken.

Utställning i vårt galleri!

STEN-ÅKE LUNDQVIST – måleri

”Jag vill med mitt måleri visa hur jag upplever landskapet vid olika årstider med dess skiftningar i ett brett spektra från dämpande till en ljus färgskala. I mina målningar vill jag försöka peka på de avsnitt jag först lägger märke till i naturen, återge det och utesluta det jag tycker är oväsentligt i bilden..

Byggnader, speciellt äldre, har en speciell patina som är intressant och har ofta också fått kulörer anpassade efter naturens villkor. Jag älskar vår natur, skog – mark – sjö och har genom åren vandrat, skidat, motionerat och där fått ta del av alla de intryck man kan få i naturen.”

Utställningens sista dag: 27/3

OBS!
Stängt följande dagar:
31/1 – 9/2
26/2 – 5/3

VÄLKOMMEN TILL VERNISSAGE!

Lördagen 4/11 öppnar en ny utställning!

LIV BORGLUND – skulpturer i stengodslera

”Redan som liten var skapandet något som tilltalade mig, då blev det dock mest i tecknad form, men objektet var naturligtvis alltid hästen! När min farmor, som var keramiker, introducerat leran för mig det tog inte lång tid innan jag påbörjade skapandet av hästen i skulptural form. Sedan dess har mitt skapande tagit fart och många är de utställningar jag med glädje besökt tillsammans med mina hästar.

Hästen, för mig, är ett fantastiskt djur! Med sin styrka och elegans utstrålar den något som få andra djur har och det är bland annat detta som jag vill uttrycka i mina skulpturer:  styrka och elegans.

Mina skulpturer ska ge betraktaren en känsla av livfullhet och glädje. Mina skulpturer är för det mesta glaserade i härligt färgglada kulörer vilka ger hästarna, trots sin inte sällan naturalistiska gestaltning, en känsla av fantasifullhet och lekfullhet.”

 

Liv Borglund är bosatt i Malmö.

 

Utställningen pågår t.o.m. 29/11

GÄSTUTSTÄLLARE 2017

3/6-28/6     LENA SELANDER – måleri

1/7-25/7     JÜRGEN ASP – måleri

29/7-22/8   TORBJÖRN HAHNE – måleri, keramik

26/8-17/9   ELISABETH ROSENLUND

7/10-29/10 ULRIKA HENSTRÖM – måleri, keramik

4/11-29/11 LIV BORGLUND – skulptur