Lördagen 4/11 öppnar en ny utställning!

LIV BORGLUND – skulpturer i stengodslera

”Redan som liten var skapandet något som tilltalade mig, då blev det dock mest i tecknad form, men objektet var naturligtvis alltid hästen! När min farmor, som var keramiker, introducerat leran för mig det tog inte lång tid innan jag påbörjade skapandet av hästen i skulptural form. Sedan dess har mitt skapande tagit fart och många är de utställningar jag med glädje besökt tillsammans med mina hästar.

Hästen, för mig, är ett fantastiskt djur! Med sin styrka och elegans utstrålar den något som få andra djur har och det är bland annat detta som jag vill uttrycka i mina skulpturer:  styrka och elegans.

Mina skulpturer ska ge betraktaren en känsla av livfullhet och glädje. Mina skulpturer är för det mesta glaserade i härligt färgglada kulörer vilka ger hästarna, trots sin inte sällan naturalistiska gestaltning, en känsla av fantasifullhet och lekfullhet.”

 

Liv Borglund är bosatt i Malmö.

 

Utställningen pågår t.o.m. 29/11