Nyheter

Välkommen till vernissage lörd. 3/11 kl. 11.00-16.00

ANITA KARLSSON – måleri

”Jag arbetar mest med akvareller, oljemålningar och grafik.”

Mina målningar har inspiration från naturen – på väg mot allt mera förenkling. Jag började måla akvarell på Capellagården, Öland, därefter har det blivit många olika kurser på Mölndals Målarskola, Nordiska Akvarellmuseet, Folkuniversitetet, Gerlesborgsskolan med flera.

Jag målar mest akvarell i tekniken “vått i vått”, i stora format. Detta tillåter mig att arbeta snabbt och intuitivt. Akvarellpigmenten får röra sig fritt i vattnet, det blir i viss mån oförutsagt och slumpartat. Detta tilltalar mig och passar med mitt målartemperament. Akvarellerna kan ibland stramas upp med collage.

Förutom akvarellerna har jag alltid några oljor på gång i ateljén. Jag arbetar allt mera med grafik, etsningar och torrnål på kopparplåt och kartong – enkla motiv som komplement till mina flödiga akvareller.”

Utställningen pågår t.o.m. 28/11

MARGARETA JONSSON – keramik

”Jag är utbildad keramiker och har min verkstad i Lidköping.

Med utgångspunkt från naturen skapar jag skulpturala verk för att få utlopp för min fantasi och kreativa sida.

Fram t.o.m. 30/10 finns mina verk hos galleri SÖDRA HAMNEN 31 i Skärhamn.

Välkommen!”

ANNIKA JOSTRAND LILJEVALL – måleri, keramik

Annika är konsthantverkare bosatt i Trollhättan. Har studerat vid Konstindustriskolan i Göteborg.

Hon skapar huvudsakligen i textil och med äggoljetempera på trä, men även med blandade material och tekniker såväl i bild som tredimensionellt.

Hon arbetar även som keramiker

Utställningen pågår t.o.m. 16/9

Ny utställning i vårt galleri

MALIN REDVALL – måleri

Malin Redvall målar med inspiration från västkusten. Hon lockas av ljusets snabba skiftningar över havet, av det speciella ljuset strax innan regnet börjar falla och av solen som bryter fram genom molnen. Och hon fascineras av kustens alla fåglar. Detta är teman hon återkommer till i sina akvareller.

Malin Redvall är uppvuxen i Göteborg och tillbringar alla sina somrar i Bohuslän. Numera är hon bosatt på Nesodden utanför Oslo. Från sitt ateljéfönster kan hon se ut över fjorden och inspireras av ständigt skiftande väder över hav och fjäll.

Utställningen pågår t.o.m. 25/7

www.redvall.se

VÄLKOMMEN!