ANITA KARLSSON – måleri

”Jag arbetar mest med akvareller, oljemålningar och grafik.”

Mina målningar har inspiration från naturen – på väg mot allt mera förenkling. Jag började måla akvarell på Capellagården, Öland, därefter har det blivit många olika kurser på Mölndals Målarskola, Nordiska Akvarellmuseet, Folkuniversitetet, Gerlesborgsskolan med flera.

Jag målar mest akvarell i tekniken “vått i vått”, i stora format. Detta tillåter mig att arbeta snabbt och intuitivt. Akvarellpigmenten får röra sig fritt i vattnet, det blir i viss mån oförutsagt och slumpartat. Detta tilltalar mig och passar med mitt målartemperament. Akvarellerna kan ibland stramas upp med collage.

Förutom akvarellerna har jag alltid några oljor på gång i ateljén. Jag arbetar allt mera med grafik, etsningar och torrnål på kopparplåt och kartong – enkla motiv som komplement till mina flödiga akvareller.”

Utställningen pågår t.o.m. 6/1