Kontorsinredningen kan göra eller förstöra din arbetsglädje

Hur många timmar av ditt liv tillbringar du på kontoret? Vare sig det handlar om ett hemmakontor eller ett “riktigt” kontor, får koncentrationsförmågan en rejäl boost om det ser snyggt ut.

Det är ingen hemlighet att vi människor påverkas av vår omgivning. Ibland är det starkt uppenbart. Tänk t.ex. att du en tyst och stilla vintermorgon plötsligt får högljutt besked om ditt barns nyfunna intresse för ditt gamla trumset. Men det finns också saker som smyger sig på en, som sakta men säkert förstör ett glatt humör. Smuts, oordning, kaos – allt det kan ställa till det ordentligt. Så får stackars Kalle från coffeeshopen skulden i stället, för han råkade ta en halv minut längre än vad han brukar… Var snäll mot dig själv och mot Kalle. Det är dags att fixa ett kontor där du verkligen kan trivas!

Kulörvalet gör stor skillnad vid en kontorsinredning

Nyanserna du väljer för dina väggar kommer att utgöra bakgrunden för hela ditt arbetsliv framöver. Därför är det viktigt att du väljer något du trivs med, som smälter in i bakgrunden istället för att störigt fånga din uppmärksamhet varje gång du råkar blicka förbi. Du väljer med fördel en kulör som:

  • Är fräsch och praktisk
  • Är diskret, men lyxig
  • Fångar upp ljuset på ett bra sätt

Neutrala färger är starkt överlägsna andra färger i detta avseende, eftersom de uppfyller alla tre principerna. Inte att undra på att de populäraste kontorsinredningarna skiftar i olika nyanser av vitt, grått och beige!

Var hittar du möbler till din kontorsinredning?

Minst lika viktigt som färgvalet är de möbler du väljer. De ska vara snygga och ergonomiska, samt smälta in med resten av inredningen. Det är lättare sagt än gjort. Det är lätt att falla pladask för en snygg kontorsstol, spendera en rejäl summa på den och sedan upptäcka att den är gnuttan för stor för utrymmet. Som tur är, finns det folk som kan hjälpa dig undvika denna fallgrop.

Exempelvis Resize Design är experter på kontorsinredning och guidar dig genom hela processen, från början till slut. Samtala gärna med dem angående dina önskemål för utrymmet, så kommer de att skapa en plan och ge dig en offert. Väljer du att godta denna, är det bara att låta experterna göra sitt. Vid förutbestämd tidpunkt kommer de sedan, fixar och donar, och du kan inom kort stiga in i ett inspirerande utrymme som skräddarsytts för att boosta just din arbetslust.

Publicerat den
Kategoriserat som Kontor

Höj känslan i rummet med hjälp av stuckatur i Stockholm

Med hjälp av olika typer av tekniker kan man idag ge extra karaktär och liv till ett rum, eller en husvägg exempelvis. Testa stuckatur i Stockholm när du ska renovera väggarna där hemma.

Ni kanske inte alls vet vad stuckatur är eller vad det används till? Då ska vi berätta mer om det nu. Ska ni exempelvis renovera och vill göra det specifika rummet till något alldeles extra? Ett rum där det riktigt lyser igenom av lyx och det verkligen syns att ni har lagt ned mycket tid, energi och kärlek? Ja då är det självfallet att ni ska använda er av stuckatur.

Stuckatur är ett slags material man använder sig av när man bygger. Det är en blandad massa av gips och vatten som kan gjutas i olika modeller. Det har en enorm mängd med fördelar då det är möjligt att kunna forma det här materialet på flera sätt.

Var kan man använda stuckatur?

Man kan egentligen använda sig av stuckatur både inomhus och utomhus. Ibland kan man se husväggar som är prydda av olika stuckaturmönster. Det skapar liv och ger huset en slags karisma. Stuckaturlister i taket är en klassiker som många använder idag. I stället för de gamla vanliga plana platta taklisterna kan man välja en med stuckatur. Det ger en charm och ett eget utseende åt rummet ifråga. Nu använder man sig alltså av en gipsblandning, men förr i tiden var det kalk eller sand som användes som stuckatur.

Publicerat den
Kategoriserat som Inredning

Kaminer som livar upp vardagen i Stockholm

Värme och mys i en och samma kamin. Det är något som många drömmer om i Stockholm. För kaminer kan liva upp den tråkigaste och kallaste dagen med sina dansande lågor och sprakande ved.

Antingen det är en kall vinterdag eller en regnig sommardag så kan en kamin vara det som livar upp i bostaden. Den härliga värmen, de dansande lågorna, veden som sprakar. Allt det gör att fler och fler väljer att installera kaminer i Stockholm. En dröm som kan vara så stark att det till och med finns de som flyttar från lägenhet till hus enbart för möjligheten att få ha en kamin hemma. Det är också en stor och värdefull punkt när ett hus ska säljas, där kaminen kan höja priset och antalet intressenter avsevärt.

Dra ut fukten med kaminer

Det som gör att ett hem kan kännas kyligt är fukten som samlas när det är kallt. Ett knep är att tända en brasa i kaminen för att dra ut fukten ur inomhusluften. Det kan räcka med ett par vedklabbar så känns det plötsligt betydligt behagligare och varmare i hemmet. Även om själva temperaturen inte har höjts så avsevärt. På det viset kan du sänka dina värmekostnader markant och ändå slippa frysa. Har du möjligheten att vara lite om dig och kring dig så kan du dessutom elda mycket billigt i din kamin. Ett sätt är att själv hugga ved, eller att såga itu trasiga lastpallar för att elda upp.

Publicerat den
Kategoriserat som Inredning

Välj rätt tapeter för varje rum

Målning i alla ära, men ibland vill du satsa på vackra tapeter för varje rum i din bostad. Det är ett sätt att pryda dina väggar på som kan kännas mer gediget än att enbart måla på en väv.

Om du börjar titta på tapeter så kommer du upptäcka en hel värld som du kanske inte visste fanns. Det finns tapeter i en mängd olika färger, mönster och även material. Du kan hitta tapeter för varje rum som passar för sovrum, vardagsrum, kök eller till och med våtrum som badrum och tvättstugor. Det enda du behöver göra är att noga tänka igenom vilket rum du vill ha tapeten i, vilken känsla du vill få av tapeten och vilket möblemang du kommer ha i rummet. Sedan är det bara att gå loss på alla vackra tapeter som finns.

Tapeter som passar rummet

Det första du ska göra när du ska välja tapeter är att välja en tapet som passar för det rummet, gällande material. I ett badrum ska du ha en våtrumstapet, och det kanske kan verka självklart. Men det kan verka mindre självklart att ha en mer tålig tapet även i köket och hallen. Båda dessa rum är platser där det lätt kan stänka vätskor, matrester eller smuts på tapeten. Du vill därför ha en mer tålig tapet som även går att torka av. Men i övriga rum kan du välja precis det du önskar dig. Något som binder ihop eller som sticker ut.

Publicerat den
Kategoriserat som Inredning