Gör i ordning hus och trädgård

Trädgården och utemiljön runt ditt hus kan användas som ett extra rum om man ordnar upp det på rätt sätt. Till och med nu på vintern kan man få många trevliga stunder i trädgården. Läs våra tips här nedan.

Ta en tur till tippen

Börja med att städa undan på din tomt. Samla ihop allt skräp såsom trasiga och gamla leksaker, utslitna trädgårdsmöbler och döda blommor. Kratta löv och oanvänd fallfrukt. Sortera det och åk till din närmaste återvinningscentral där du återvinner allt. Det går aldrig att få det trivsamt på tomten med en massa bråte som ligger överallt.

Måla staket och fasad

Flagnad färg på staket och fasad är varken särskilt vacker eller lugnande. När färgen flagnar så kommer fukt och väta åt träet vilket leder till att det ruttnar. Anlita en målare i Nacka eller från din omnejd att måla om. Det kommer bespara dig mycket problem i framtiden.

Bygg ett vindskydd

Ett vindskydd kommer hjälpa till att förlänga säsongen och kan även fungera som ett insynsskydd. Du kan bygga vindskyddet själv eller köpa ett färdigt. Till våren kan du plantera lite klätterväxter som kan växa på vindskyddet och göra det mer dekorativt.

Eldkorg eller infravärme?

För att ha det mysigt där ute på tomten kan det behövas någon typ av värmekälla. En eldkorg är väldigt stämningsskapande och ganska enkelt att installera. Många gånger är det faktiskt bara att ställa fram den och se till att inget brandfarligt ligger i närheten. En eldkorg kan man också använda för att laga mat och grilla korv vilket är mycket uppskattade aktiviteter.

Infravärme är kanske mer effektivt om man just är ute efter värme. Även infravärme brukar vara ganska lätt att installera. Många gånger behöver man bara bara sätta i en kontakt för att det skall fungera.

Lycka till med att mysa till din tomt eller uteplats!