Homestyling Stockholm – stora fördelar 

Att sälja en bostad i Stockholm är idag inte samma enkla process som det var bara för något år sedan. Marknaden har svängt och idag kan man inte räkna med att göra den vinst som tidigare var mer eller mindre given. Det går definitivt att nå ett bra slutpris, men det kommer inte att komma utan ansträngning och utan professionell hjälp. Utöver att anlita rätt mäklare så skulle vi också slå ett slag för homestyling i Stockholm. 

Homestyling i Stockholm är en tjänst som bygger på att man som privatperson anlitar en stylist som gör om bostaden innan försäljning. Det handlar om att personen i fråga ser vilken potential som finns – och plockar fram den. 

Bättre slutpris genom homestyling 

Dina möbler, ditt sätt att möblera och exempelvis dina tavlor, bilder och mer personliga tillhörigheter plockas undan och ersätts av mer tilltalande möbler och ett mer luftigt arrangemang. 

Målet med homestyling är att få en bostad att sticka ut och bli en snackis. En lägenhet där en homestyling i Stockholm har ägt rum säljs i genomsnitt för 15 % högre pris än vad en ostylad bostad gör. Det säger en hel del, eller hur? 

Ta det inte personligt 

För många som väljer homestyling i Stockholm så sker en kollision med stylisten. Man upplever att denne trampar rakt in och ifrågasätter den egna smaken och den stil man har. 

Det är absolut inte så man ska tänka. Tvärtom: du ska tänka att din stil är personlig och unik, men att den kanske inte alls tilltalar alla. En stylist utgår alltid från hur den stora massan tänker och framförallt, från hur man skulle vilja bo. 

Ett annat mål med homestyling i Stockholm är att sälja in bilden av ett helt nytt liv och en helt ny livsstil. Stylisten sår ett frö hos en spekulant som redan på bilderna på Hemnet känner sig redo att flytta in. Det borgar i sin tur för en budgivning och för att du som säljare ska nå det slutpris du siktar på. Det är inte personligt, det handlar bara om affärer.