Välj rätt tapeter för varje rum

Målning i alla ära, men ibland vill du satsa på vackra tapeter för varje rum i din bostad. Det är ett sätt att pryda dina väggar på som kan kännas mer gediget än att enbart måla på en väv.

Om du börjar titta på tapeter så kommer du upptäcka en hel värld som du kanske inte visste fanns. Det finns tapeter i en mängd olika färger, mönster och även material. Du kan hitta tapeter för varje rum som passar för sovrum, vardagsrum, kök eller till och med våtrum som badrum och tvättstugor. Det enda du behöver göra är att noga tänka igenom vilket rum du vill ha tapeten i, vilken känsla du vill få av tapeten och vilket möblemang du kommer ha i rummet. Sedan är det bara att gå loss på alla vackra tapeter som finns.

Tapeter som passar rummet

Det första du ska göra när du ska välja tapeter är att välja en tapet som passar för det rummet, gällande material. I ett badrum ska du ha en våtrumstapet, och det kanske kan verka självklart. Men det kan verka mindre självklart att ha en mer tålig tapet även i köket och hallen. Båda dessa rum är platser där det lätt kan stänka vätskor, matrester eller smuts på tapeten. Du vill därför ha en mer tålig tapet som även går att torka av. Men i övriga rum kan du välja precis det du önskar dig. Något som binder ihop eller som sticker ut.