Gör rätt från början när du ska renovera badrum

Fler och fler väljer att renovera i hemmet. Sverige har aldrig tidigare sett en sådan byggboom där privatpersoner i den här skalan prioriterar den egna bostaden framför exempelvis resor, bilar och andra nöjen. Vi bygger nytt, vi bygger om och vi renoverar i en omfattning som saknar motstycke. Det är roligt, men det finns även saker att tänka på.

I den här texten kommer fokus att ligga på ett av de mer populära projekten och i synnerhet kommer det att handla om en stad i Sverige som sticker ut från mängden. Vi kommer att titta närmare på en badrumsrenovering i Stockholm och visa upp vanliga misstag, vad man ska tänka på och vilken typ av hjälp man tjänar på att använda sig av. Enklast blir det om vi radar upp några viktiga punkter och går igenom dessa lite mer ingående. Enligt följande:

  • Planeringen är A och O när du ska renovera badrum. Att sjösätta en badrumsrenovering innebär att man måste ha en god planering att luta sig mot. Till skillnad mot andra projekt så är det svårt att ändra sig under resans gång. Ta gärna hjälp med planering av hur badrummet ska se ut – var ska duschen vara, hur ska badkaret placeras och var ska handfat, toalett och skåp ställas? Gällande material och färger så finns ett enormt utbud och använd gärna exempelvis Pinterest och olika inredningsmagasin för att få inspiration och för att hitta det badrum du drömmer om. Även här kan du med fördel ta hjälp av ett professionellt företag som kan förvandla dina idéer till verklighet. Företag som erbjuder badrumsrenovering i Stockholm kan komma med referensbilder och presentera alternativa lösningar som sparar dig pengar.
  • Du behöver hjälp. Marginalen för att misslyckas är liten i samband med en badrumsrenovering. Rekommendationen är att du tar hjälp och gärna så mycket som möjligt. Du kommer ändå att behöva anlita exempelvis en elektriker och en rörmokare i samband med din badrumsrenovering och för att säkerställa kvalitet i alla led så kan du med fördel även inkludera kakling och installationer i arbetet. Vill du göra saker på egen hand så ska du se till att etablera en kontakt med företaget du anlitat för exempelvis vatten och el så att dessa vet när de ska komma. Du ska även se till att dokumentera alla steg i din badrumsrenovering i Stockholm. Om olyckan är framme kan du visa dokumentationen för ditt försäkringsbolag.
  • Tänk kvalitet och tänk långsiktigt. Målet med en badrumsrenovering är att du ska använda rummet under många år framåt. Det innebär att det mer tidlösa och klassiska är att föredra i många fall. En stil som sticker ut kan man ganska snabbt tröttna på. Många genomför en badrumsrenovering i Stockholm i syfte att maximera vinsten i samband med en försäljning. Inget fel i det, men tänk då på att jobbet ska vara fackmannamässigt utfört och att exempelvis alltför starka färger kan fungera på ett avskräckande sätt. Samma sak bör nämnas gällande det motsatta. Ska du köpa en bostad i Stockholm där en badrumsrenovering nyligen skett – se alltid till att besiktiga den innan du slår till. Tyvärr kan rena fuskjobb ske i syfte att pressa upp priset för bostaden. Hur ser det ut under alla ytskikt och vilket företag har gjort jobbet?