Tips inför golvslipning i Göteborg

Äldre lägenheter har ofta vackra trägolv i original. Men som bekant blir trägolv med tiden slitna. Här kommer några tips om golvslipning för er i Göteborg.

Bor man i en lite äldre lägenhet i Göteborg har man ofta vackra trägolv. Gamla trägolv är också nästan alltid av väldigt bra kvalitet och går bra att slipa om ett antal gånger innan de blir för tunna och måste bytas. Att slipa om ett trägolv är dessutom mycket billigare än att lägga in ett nytt.

Golvslipning är miljövänligt och bidrar till att öka bostadens värde då originalgolv nästan alltid uppskattas mer än nya golv. Men för att trägolven ska hålla riktigt länge måste man vårda dem på rätt sätt. Ett nyslipat trägolv behöver också efterbehandlas och få en skyddande yta av exempelvis lack, olja eller vax.

Bra pris på golvslipning med hjälp av rotavdraget

Det finns gott om firmor som erbjuder prisvärd golvslipning i Göteborg. Dessutom kan man använda sig av rotavdraget vilket gör att kostnaden minskar ytterligare. Därför lönar det sig sällan att hyra en golvslipningsmaskin och själv slipa om golven. Som hemmafixare är det också svårt att få till ett helt jämnt golv utan slipmärken.

Ett trägolv som slipats och efterbehandlas av ett proffs håller också mycket längre. Resultatet blir också vanligtvis snyggare. Men en golvslipningsfirma har också moderna maskiner som inte slipar mer än nödvändigt. Detta för att man ska kunna slipa golven igen när det behövs och slippa byta ut dem för att de blivit för tunna.

Publicerat den
Kategoriserat som Golv