Kontorsinredningen kan göra eller förstöra din arbetsglädje

Hur många timmar av ditt liv tillbringar du på kontoret? Vare sig det handlar om ett hemmakontor eller ett “riktigt” kontor, får koncentrationsförmågan en rejäl boost om det ser snyggt ut.

Det är ingen hemlighet att vi människor påverkas av vår omgivning. Ibland är det starkt uppenbart. Tänk t.ex. att du en tyst och stilla vintermorgon plötsligt får högljutt besked om ditt barns nyfunna intresse för ditt gamla trumset. Men det finns också saker som smyger sig på en, som sakta men säkert förstör ett glatt humör. Smuts, oordning, kaos – allt det kan ställa till det ordentligt. Så får stackars Kalle från coffeeshopen skulden i stället, för han råkade ta en halv minut längre än vad han brukar… Var snäll mot dig själv och mot Kalle. Det är dags att fixa ett kontor där du verkligen kan trivas!

Kulörvalet gör stor skillnad vid en kontorsinredning

Nyanserna du väljer för dina väggar kommer att utgöra bakgrunden för hela ditt arbetsliv framöver. Därför är det viktigt att du väljer något du trivs med, som smälter in i bakgrunden istället för att störigt fånga din uppmärksamhet varje gång du råkar blicka förbi. Du väljer med fördel en kulör som:

  • Är fräsch och praktisk
  • Är diskret, men lyxig
  • Fångar upp ljuset på ett bra sätt

Neutrala färger är starkt överlägsna andra färger i detta avseende, eftersom de uppfyller alla tre principerna. Inte att undra på att de populäraste kontorsinredningarna skiftar i olika nyanser av vitt, grått och beige!

Var hittar du möbler till din kontorsinredning?

Minst lika viktigt som färgvalet är de möbler du väljer. De ska vara snygga och ergonomiska, samt smälta in med resten av inredningen. Det är lättare sagt än gjort. Det är lätt att falla pladask för en snygg kontorsstol, spendera en rejäl summa på den och sedan upptäcka att den är gnuttan för stor för utrymmet. Som tur är, finns det folk som kan hjälpa dig undvika denna fallgrop.

Exempelvis Resize Design är experter på kontorsinredning och guidar dig genom hela processen, från början till slut. Samtala gärna med dem angående dina önskemål för utrymmet, så kommer de att skapa en plan och ge dig en offert. Väljer du att godta denna, är det bara att låta experterna göra sitt. Vid förutbestämd tidpunkt kommer de sedan, fixar och donar, och du kan inom kort stiga in i ett inspirerande utrymme som skräddarsytts för att boosta just din arbetslust.